Hakkımda

Elena, ilk kez 14 yaşındayken 700 metrelik koşuya katılıp sonuncu oluyor. 19 yıl sonra 110 kilometrelik yarışta genel klasmanda (kadın – erkek) birinciliği kazanıyor.  

22 yaşındayken Rusya’dan Türkiye’ye taşınıyor; yanında iki ders kitabı, Rusça – Türkçe sözlüğü ve “Bir gün Türkçe bir kitap yazacağım!” hayali var. 18 sene sonra elinde 320 sayfalık, Lena’nın Küçük Yolculuğu kitabını tutuyor. 

25 yaşındayken ayak bileğini kırıyor, geçirdiği kazadan dolayı yükseklik korkusuyla tanışıyor. 13 sene sonra cesaretinden daha büyük bir hedef koyup Alp Dağları’nda, Fransa, İtalya ve İsviçre ülkelerinden geçen Petite Trotte a Leon takım macerasına kaydoluyor. Yükseklik korkusuyla yüzleşip devasa buzulu ve keskin dağ sırtlarını aşıyor; 25379 metre irtifa kazanımı içeren Mont Blanc çevresindeki 289.3 kilometrelik turu 9050 dakikada tamamlıyor.  

30 yaşındayken turizm sektöründeki 8 senelik başarılı kariyerini bırakıp hayatını sporla birleştiriyor. Yıllar sonra ise koşularını edebiyat dünyasına taşıyor.   

Birkaç cümlede Elena kimdir? 11 senedir ultra maratonları koşuyor. Dağlarda ve patikalarda topladığı hikayeleri, maceraları ve edindiği tecrübelerini bloğunda kaleme alıyor. İlham geldikçe spor ve doğa dolu takılar tasarlıyor. Paylaşmaya bayılıyor, sokak hayvanları ile arkadaşlık yapıp sohbet ediyor. 2017 – 2019 yıllarında Açık Radyo’da “Yeter ki iste” sunduğu programının adını yaşadıklarıyla ispatlayan bir kadın. Özgüven, cesaret ve sabırla arkadaş olduktan sonra bir insanın yapamayacağı bir iş yoktur. Yeter ki isteyin. 

Yorum bırakın